2020

Karácsony fontossága

Minden embernek szüksége van a valahová-, valakihez tartozás érzésére; legyen az egy család, egy közösség; a spirituális lét, az Istennel való kapcsolat. Karácsony közeledtével picit érzékenyebbé is válunk az elesett, rászoruló embereken való segítésre.

Pedig a karitasz szellemére nemcsak Karácsonykor van szükség, itt kell lennie velünk az év 365 napján. Mégis az ünnepeink, az alkalmaink állítanak meg bennünket és világítanak rá a legbensőnkből falkadó szükségletünkre a szeretve lenni jelentőségére.

A Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ Hajléktalanok Átmeneti Szállásán 2022. december 19-én igyekeztünk a Karácsony fontosságát megjeleníteni, ahol a dr. Hepp Ferenc Általános Iskola 3. osztályos tanulói mutattak rá a Karácsony valódi jelentésére. 3 bátor ellátottunk szavalt verset, és Mucsi András, a Békés Városi Önkormányzat képviselője, a Humán és Szociális Bizottság elnöke; a Békés Megyei Önkormányzat Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának vezetője, mondott szívhez szóló köszöntőt az átmeneti nehéz helyzetben élőknek. Rendezvényünket megtisztelte Tárnok Lászlóné, jegyző asszony is.

A bensőséges rendezvényt követően együtt fogyasztottuk el a az ebédet, majd 50 fő vehetett át egy-egy szerény csomagot, mely tartós élelmiszert tartalmazott az ünnephez kapcsolódva.


 

View the embedded image gallery online at:
https://bvszszk.hu/karacsony-fontossaga#sigProId5c0347abb0

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account