2020

Sajtóközlemény2020

 

A Hajléktalanság megelőzése a Lakhatás támogatásával Békésen

2018. július 5.


A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 173,1 millió Forint európai uniós támogatás segítségével.

A projekt megvalósítása Békés közigazgatási területén életvitelszerűen élő hajléktalan, nem lakhatás céljára szolgáló épületekben élők lakhatása, képzése köré szerveződik. A projektben elsődleges szempont a biztonságot nyújtó lakhatás biztosítása. Intézményünk szociális szakemberei kompetencia határaikon belül vállalják a komplex szociális szolgáltatások nyújtását. A lakhatáshoz jövedelmi helyzettől függően biztosít a program rezsitámogatást. A 42 hónapos intenzitás alatt 7000 vendégéjszakát töltenek el a célcsoport tagjai a projekt támogatása által, ebből 5 fő 25 év alatti a programba lépéskor. A lakhatás mellett nyitott lehetőségként képzési repertoárt kínálunk, valamint értékközvetítő szabadidős foglalkozásokat. A projektben együttműködő partnerünk Békés város jelzőrendszere, a Rendőrség, Polgárőrség, Egészségügyi szolgáltatók, civil és egyházi szervezetek. Kihívást jelent a projekt számára Békésen a nevelésbe vett gyermekek részére fenntartott speciális lakásotthonok mellett, a tervezett börtön működése.

A támogatottak társadalmi kapcsolatainak erősítése, újraépítése is célunk, hiszen a hajléktalan egyén támogató családi, társadalmi kapcsolatai diszfunkcionálisan működnek, ezért cél ezek feltérképezése és a programokra való bevonása.

A projektről bővebb információt a www.bvszszk.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Fazekas Ágnes, szakmai vezető

Elérhetőség: Békés, Jantyik Mátyás utca 1.

Tel: 06-66-411-562

email cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Kedvezményezett neve: Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ

A projekt címe: Lehetek Én is

A szerződött támogatás összege: 173,1 millió Forint

A támogatás mértéke (%.-ban): 100 %

A projekt tervezett bef dátuma: 2021. december 31.

A projekt azonsító száma: EFOP 1.1.4-16-2017-00004

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account