2020

Szolgáltatások is segítenek a BVSZSZK pályázatában

Az EFOP 1.1.4-16-2017-00004 „Lehetek Én is” Elsőként lakhatást biztosító programban nagy hangsúlyt fektetünk a komplex hiányállapottal küzdő emberek védelmére, a hajléktalanság,

 sm

a nem lakhatás céljára szolgáló épületben, tartósan közterületen tartózkodó személyek emberhez méltó támogatására. 2020. júliusában, ha óvatosan is, de a jogszabályi lehetőségek mellett, a szigorú járványügyi óvintézkedéseket betartva, tovább növelte a mentoráltakkal a személyes kontaktok számát és ismételten elindította a projekt megkereső munkáját.

Július hónapban az eddig felfüggesztett vagy az online térbe terelt állapotjavító szolgáltatásokat fokozatosan vezettük át a személyes jelenlétet biztosító kapcsolatokhoz. Júliusban újra igénybe lehetett venni a fodrász által nyújtott alapvető szépítészeti alkalmakat; illetve a pszichiáter, a pszichológus és a jogász is előreegyeztetett időpontokban, de formálisan, direktben fogadta a támogatottjainkat.

Július hónapban tovább folytatódott az E-Titán rendszerben a KRESZ vizsgára felkészítés. Mindezek mellett megkezdődött a következő 3 fő felkutatása, a képességek felmérése, kik azok, akik a potenciális célcsoportból bevonhatók a B kategóriás vezetői engedély megszerzésére.

A támogatottjaink munkaerőpiaci reintegrációjának elsősorban a szezonális, mezőgazdasági munkák illetve a közmunkaprogram adta lehetőségek adnak stabil alapot.

Július hónapig bezárólag, a projektbe bevontak száma meghaladta a 25 főt; a programokkal elért személyek száma 30 fő.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account