2020

Sajtóközlemény - A Hajléktalanság megelőzése a Lakhatás támogatásával Békésen

Sajtóközlemény

A Hajléktalanság megelőzése a Lakhatás támogatásával Békésen

2019. augusztus 31.

Lehetek Én is elnevezéssel 42hónapon keresztül segíti a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ a hajléktalan személyeket az EFOP-1.1.4-16-2017-00004 projekt keretében. 

Kép1.pngA program 173,1 millió Forintból valósul meg, melyet az Európai Unió és a Magyar Kormány támogat 100%-os intenzitással, vissza nem térítendő támogatottsággal.

A program a hajléktalan személyeket komplexen támogatja az emberi körülmények között való felépülési modellel, melyhez lakhatást, szociális tevékenységet és állapotjavító szolgáltatásokat nyújtunk.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 173,1 millió Forint Európai Uniós támogatás segítségével.

Projekt időszaka: 2018. 07.01. – 2021.12.31.

A projekt megvalósítása Békés közigazgatási területén életvitelszerűen élő hajléktalan, nem lakhatás céljára szolgáló épületekben élők lakhatása, képzése köré szerveződik. A projektben elsődleges szempont a biztonságot nyújtó lakhatás biztosítása. Intézményünk szociális szakemberei kompetencia határaikon belül vállalják a komplex szociális szolgáltatások nyújtását. A lakhatáshoz jövedelmi helyzettől, egyéb faktoroktól függően biztosítjuk a programban a rezsitámogatást. A projekt az előzetes igény és szükségletfelmérést igazolva azonnal relevanciával bírt. 2018. szeptemberétől a havonkénti minimum 210 vendégéjszakaként eltöltött időtartam bizonyítható. A célcsoport monitorozása, a szolgáltatás kiajánlása, a lakosság tájékoztatása általi bevonás kapcsán egyre nőtt az érdeklődök aránya és száma. Az első mérföldkőhöz kapcsolódó pályázati felhívás által kötelező indikátorszámot 2018. február végére elértük; a jelentkező igényeket azonban a Vörös kóddal terhelt, kemény téli időszakra vonatkozóan nem hagyhattuk figyelmen kívül. A város lokálpatrióta szemlélete egyébként is szoros védőhálót von a leginkább rászorultak köré. 2019. augusztus 31-i állapot alapján a bizonyíthatóan eltöltött vendégéjszakák száma 3.590

A projektről bővebb információt a www.bvszszk.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Fazekas Ágnes, szakmai vezető

Elérhetőség: Békés, Jantyik Mátyás utca 1.

Tel: 06-66-411-562

email cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account