2020

Online is segít a Békési Városi Szociális Szolgáltató Központ

Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ az EFOP 1.1.4-16-2017-00004 Lehetek Én is elnevezésű Elsőként lakhatás program keretében új, innovatív módon szeretné a kiszolgáltatott személyeket segíteni.

efop 1 1 4 16 2017 00004 c fekvo nyomdai page 0001

Ezáltal 2019. január 1-től a telefonon, postai illetve személyes úton tett bejelentések mellett lehetőség van anonim módon jelezni az intézmény honlapján – www.bvszszk.hu/bejelentes menüpont alatt, ha a téli időszakban fűtetlen, nem lakhatás céljára szolgáló épületben élő személyről szeretnének bejelentés tenni az állampolgárok. A jelzés azonnal befut a kapcsolattartónak, aki haladéktalanul intézkedést kezdeményez.

Békés város lakossága és intézményrendszere gyorsan és innovatívan reagál a társadalom peremére került emberek problémáira. A hajléktalanság nem egy állapot, hanem egy folyamat, melyben a többszereplős élethelyzetekben a legkönnyebb az adott személyt hibáztatni a sorsáért. A hajléktalanság vidéken kevésbé látható, ám annál mélyebb. A hajléktalanságnak is megvannak a fokozatai, ezért a szociális szakemberek is tudják, mely időszakban milyen módszereket lehet alkalmazni az emberi méltóság megtartásához, a társadalmi integráció elősegítéséhez.

Békés városában többen élnek nem lakhatás céljára szolgáló épületekben, fűtésre nem alkalmas házakban. A téli időszakban a Szociális Szolgáltató Központ (Családsegítő Szolgálat) és a társszervek (Rendőrség, Polgárőrség) valamint a lakosság hatványozottabban odafigyelnek a hajléktalan vagy annak hajléktalanság peremén élő személyekre.

A Békés Városában működő Hajléktalanok Átmeneti Szállása 99%os kihasználtságú jelenleg, október – november hónapban dömpingszerűen költöztek be az intézménybe a rászorulók, melyet a 2018. október 15-n hatályba lépett új szabálysértési törvény is megerősített. Ezek szerint tilos utcán, közterületen élni, ezt a rendvédelmi szervek fokozottan felügyelik.

Közös felelősségünk gondoskodni embertársainkról! Várjuk jelzéseiket.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account