2020

Odafigyelnek az emberekre!

Békés városában többen élnek nem lakhatás céljára szolgáló épületekben, fűtésre nem alkalmas házakban. A téli időszakban a Szociális Szolgáltató Központ (Családsegítő Szolgálat) és a társszervek (Rendőrség, Polgárőrség), valamint a lakosság hatványozottabban odafigyelnek a hajléktalan vagy a hajléktalanság peremén élő személyekre.

 sm

A Békés Városában működő Hajléktalanok Átmeneti Szállása jelenleg 99%-os kihasználtságú. Október – november hónapban dömpingszerűen „költöztek be” az intézménybe a rászorulók. A téli időszak beköszöntével az EFOP 1.1.4-16-2017-00004 Elsőként lakhatás program keretében közterületen, utcán vagy nem lakhatás céljára szolgáló épületben élők részére azonnal lakhatást tudunk biztosítani, melynek feltétele a szociális munkással való együttműködés. Sorsának pozitív előmozdításának tenni akarásáról nyilatkozik a támogatott.

A projekt elmúlt 17 hónapjában összesen 15 személy részére biztosítottunk komfortos, emberhez méltó lakhatást. A lakhatás mellett a téli időszakban jövedelemtől függően a rezsit is finanszíroztuk.

Kérjük figyeljünk embertársainkra! Várjuk jelzéseiket.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account