2020

Mit jelent a Lehetek Én is projekt?

Ma Magyarországon – mélyen gyökerező generációkon átívelő szocializációnk alapján – a lakástulajdon, a biztonságos lakhatás egy stabilitási faktor; a strukturális munkanélküliség egyik elsődleges oka, hogy ragaszkodunk a tulajdonunkhoz.

 sm

Ha megkérdezünk egy hajléktalan személyt, mire lenne leginkább szüksége, legtöbbször azt a választ kapjuk „egy házra, hogy legyen hol aludnom”. Ezt az elsődleges igényt igyekszik kielégíteni a „Lehetek Én is” programunk (EFOP 1.1.4-16-2017-00004 az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával).

Békés városában 42 hónap alatt 30 fő részére kívánunk elsősorban lakhatást, illetve képzési támogatást nyújtani szociális segítő munkával. A program keretében célcsoportunk az utcán, közterületen, nem lakhatás céljára szolgáló épületekben élők, illetve a hajléktalanság peremén lebegő személyek. Ügyfeleink mindegyike hagyományos, a magánbérleti szektorban elérhető albérletben él, és veszi igénybe a projekt keretében nyújtott szolgáltatásainkat.

2020 februárjában a lakhatást biztosító pillér, az állapotmegtartó támogatások mellett a csoportfoglalkozások is elindultak. A program pillér célja a mentális állapot javítása, szociális készségfejlesztés, a munkaerőpiaci esélyek javítása, a reintegráció erősítése, életvezetési tanácsadás.

A téli időszakban a program által biztosított személyes megkeresések, a terepmunka mellett, több jelzés érkezik a lakosságtól, jobban odafigyelnek egymásra az emberek.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account