2020

Lehetek Én is - Új év - új kihívások

Az EFOP 1.1.4-16-2017-00004 „Lehetek Én is” Elsőként lakhatást biztosító program az Új évben is kihívásokkal kellett szembenéznie.

hirkepA projekttervezéskor nem kalkulálható kockázati tényezők mind a szakmai team, mind a menedzsment, mind az állapotjavító szolgáltatást biztosítók körében folyamatos újratervezést igényelt, hiszen szem előtt kell tartanunk a segítségnyújtás első lépése az innovatív módszerekkel dolgozó projektben a biztonságos, nem intézményi keretek között biztosított lakhatás megteremtése. A hajléktalan ellátásban eltöltött több mint 30 év alatt megtapasztaltuk, az egyéni életutak, az egyéni megküzdési technikák okán az intézményi megoldások nem feltétlen tudnak tartós kiutat biztosítani a hajléktalanságból. Erre a megfizethető, tartós és biztonságos, önálló háztartás megteremtése ad lehetőséget. Átmeneti megoldás helyett fenntartható lakhatásra kell törekedni, segítő, támogató szociális munkával, kiegészítő szolgáltatásokkal.

A pandémia időszakában is oda kell figyelnünk embertársainkra, azonban a már programba bevontakra és önmagunk egészségvédelmére fokozottan figyelnünk kell.

Január hónapban a támogatás mellett hangsúlyozottá vált az egészségnevelés, a higiénés szabályok edukációja, az olykor gyerekes módon való oktatás, a kézmosást illetően. Szerencsére egyetlen támogatottunk sem szenvedte el eddig a SARS-Covid19 vírust.

Fokozott óvintézkedések mellett tovább folytatódott a tisztítás-technológus szakmunkás képzésünk, ahol a 4 támogatott személy rendszeresen megjelent.

A B kategóriás jogosítvány szerzés keretében a digitális oktatás továbbra is jelentős erőforrást emésztett fel a projektmegvalósítók részéről.

Kérjük a lakosságot, akár telefonon, akár személyesen, akár az interaktív szociális térképen, de jelezzék, ha hajléktalan, nehézsorsú személyt észlelnek a környezetükben, egyre hidegebbek lesznek és közös felelősségünk odafigyelni embertársainkra!

 

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account