2020

Lehetek Én is - Tanulás és munka

Az EFOP 1.1.4-16-2017-00004 „Lehetek Én is” Elsőként lakhatást biztosító programban 2021. júliusában 4 támogatottunk szerzett tisztítás-technológiai szakmunkás végzettséget.

hirkepA képzés releváns a mai kor igényeivel, a munkaerő piacon eladható. A Tisztitás-technológiai szakmunkás végzettséggel támogatottjaink nem csak több esély kapnak a munkavállalás lehetőségére, hanem a megtanult technikákat új igényt keltenek a saját otthonuk, környezetük higiéniájára is.

A projekt elmúlt 36 hónapjában összesen 29 személy részére biztosítottunk komfortos, emberhez méltó lakhatást, összesen 8494 vendégéjszaka keretében. A lakhatás mellett a téli időszakban jövedelemtől függően a rezsit is finanszíroztuk.

A Vörös Kód idején hatványozottabban monitoroztuk a közterületeket, az utcákat, a nem lakhatás céljára szolgáló épületeket, a hőhullámok emberre gyakorolt hatásának kivédése érdekében. A Housing First érdekében azonnali lakhatást nyújtani részükre.

Az ügyfelek, támogatottak részére fenntartott és a nap 24 órájában működő ügyeleti telefonra több bejelentés érkezett, melyre azonnal reagáltunk.

A hónap végén Pécsre és Siklósra kirándultunk a támogatottakkal és természetes támogató kapcsolataikkal. A kiránduláson előzetes felmérést követően 44 fő vett részt. A korai indulás nem tántorította el a résztvevőket, lelkesen és „tisztán” startoltunk el a több megyét átszelő útra. A programon elsőként a Siklósi Várat látogattuk meg, ahol a járványügyi helyzet okán a Vár Kápolnájában egy átfogó tájékoztatást kaptunk a monumentális épületről, annak történetéről. Pécsen a Zsolnai negyedben és a belvárosban jártunk, idegenvezetéssel. A tartalmas programot Baján a Vizafogó elnevezésű étteremben zártuk egy gazdag estebéddel.

Egy közösségi program értékét rövidtávon nehéz megítélni, a napvégi köszönömök, a meghatódottság, a barátságok, a számtalan fénykép azonban jelzi, az előítéletek hamar felülírhatóak; a sztereotípiák instabilak és formálhatóak.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account