2020

Lehetek Én is - segítik a hajléktalanokat

Békés Lehetek Én is elnevezéssel 42 hónapon keresztül segíti a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ a hajléktalan személyeket. A már több hónapja zajló program 173,1 millió forintból valósul meg. A projekt az érintetteket komplexen támogatja, amihez lakhatást, szociális tevékenységet és állapotjavító szolgáltatásokat nyújt.

efop 1 1 4 16 2017 00004 c fekvo nyomdai page 0001A Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ 2018. július 1. és 2021. december 31. között valósítja meg a "Lehetek Én is" elnevezésű EFOP-1.1.4-16-2017-00004 azonosítószámmal rendelkező projektet. A program Békésen életvitelszerűen élő hajléktalan, nem lakhatás céljára szolgáló épületekben élők lakhatása és képzése köré szerveződik.

A projektben elsődleges szempont a biztonságot nyújtó lakhatás biztosítása, amihez jövedelmi helyzettől függően biztosít a projekt rezsitámogatást. A lakhatás mellett nyitott lehetőségként széles képzési lehetőséget, valamint értékközvetítő szabadidős foglalkozásokat is kínálnak. A projektben együttműködő partnerként dolgozik Békés város jelzőrendszere, a rendőrség, a polgárőrség, az egészségügyi szolgáltatók, a civil és egyházi szervezetek. A támogatottak társadalmi kapcsolatainak erősítése, újraépítése is fontos cél, hiszen a hajléktalanok támogató családi, társadalmi kapcsolatai diszfunkcionálisan működnek, ezért lényeges ezek feltérképezése és a programokra való bevonása.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account