2020

Lehetek Én is - Lisszabonban jártunk

A „Lehetek Én is” elnevezésű, EFOP 1.1.4-16-2017-00004 azonosítószámmal rendelkező projekt - melyet a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ valósít meg - lakhatást biztosít utcán, közterületen, vagy nem lakhatás céljára szolgáló épületben élőknek.

hirkepA programban 2018 júliusától 45 hónapon keresztül komplex támogatást nyújtanak Békésen.

A 11 főből álló projekt team 2021. augusztus utolsó hetében Lisszabonban tanulmányozta az ottani hajléktalanellátó-rendszer működését, a hontalanság csökkentése érdekében bevezetett innovatív – elsősorban a civil szervezetre alapozott beavatkozási módszereket.

A Serve the City szervezettel történt kapcsolatfelvétel páratlan élményt nyújtott nekünk, amit az itthon végzett tevékenységünkbe be tudunk építeni. A szervezet által a terepen eltöltött idő rávilágított a hajléktalanság és annak rétegződése közel azonos a magyar hajléktalan léttel.

Az országok, és ellátórendszerek közötti markáns eltérés ellenére a jógyakorlatok cseréje hasznosnak bizonyult. Természetesen a csoportos utazásunk lehetőséget adott, hogy ott létünk során bepillantást nyerjünk a portugál főváros életébe, kultúrájába is; s megtapasztaljuk a nációk békés egymás mellett élés alternatíváját.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account