2020

Lehetek Én is - Fokozatosan javítjuk a helyzetet

Az EFOP 1.1.4-16-2017-00004 „Lehetek Én is” Elsőként lakhatást biztosító programban 2021. júniusában, ha óvatosan is, de a jogszabályi lehetőségek mellett, a szigorú járványügyi óvintézkedéseket betartva, tovább növelte a mentoráltakkal a személyes kontaktok számát és ismételten elindította a projekt megkereső munkáját.

hirkepJúnius hónapban az eddig felfüggesztett vagy az online térbe terelt állapotjavító szolgáltatásokat fokozatosan vezettük át a személyes jelenlétet biztosító kapcsolatokhoz. Júniusban újra személyesen fogadta a pszichológus, a pszichiáter és a jogász is a mentoráltakat, előre egyeztetett időpontokban. A hajléktalan emberek számára a legfontosabb a személyes jelenlét, a bizalmi kapcsolat csakis így építhető.

Június hónapban tovább folytatódott a tisztítás-technológus szakmunkás képzés, melynek tervezett befejezése a pandémiás időszak miatt júliusra húzódott. A mentoroktól és a projekteamtől heroikus munkát igényelt a projektben, a képzésben tartás, mert a szezonális munka és az egyre emelkedő alkalmi munka bérezése erőteljesebben vonzotta a támogatottakat, mint a képzési támogatás. A B kategóriás jogosítványszerzők körében már 3 személy tett sikeres forgalmi vizsgát, további 3 fő levizsgázott KRESZ-ből, és megszerezte az egészségügyi vizsgát is; forgalomba bocsátásra vár-

Mindezek mellett intenzíven zajlottak a csoportfoglalkozásaink; amely kiterjedt a kompetencia fejlesztésre; a mentális készségfejlesztésre, a munkaerőpiaci attitűd erősítésére; az életvezetési készségek fejlesztésére és a szociális készségfejlesztésre. A támogatottak megtapasztalhatták a közösséghez tartozás érzését, szituációs feladatok keretében gyakorolhatták skilljeiket az éles helyzetekre.

 

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account