2020

Lehetek Én is - A munkaerőpiaci változások hatásai

Az EFOP 1.1.4-16-2017-00004 „Lehetek Én is” Elsőként lakhatást biztosító program már a 2020. tavaszi illetve őszi pandémiás időszakban is érzékelte a projekt támogatottak körében, hogy kitettebbek a munkaerőpiaci státuszuk.

hirkepA járványhelyzet generálta gazdasági megszorításoknak leginkább a alacsony érdekképviseleti képességgel rendelkező hajléktalan személyeket érinti, az előző években a „rendszeres” alkalmi munka, a napi bejelentéssel foglalkoztatottság csökkent, melynek okán a mindennapi élelmezésük veszélyeztetett és a járványhelyzet negyedik hullámának időszakában az egészségre nevelés, a higiénés szabályokra való fokozott figyelmeztetés mind kevés, ha nem tudunk eszközt, tisztítószert biztosítani. A szükségletekre reagálva mind áprilisban, mind májusban tartós élelmiszerrel és tisztítószerrel támogattuk a projektrésztvevőket.

A pandémiás időszak felülírta a klasszikus hajléktalanság szükségleteit, a kapcsolattartás mennyiségét; de a segítő munka minősége nem változhatott. Innovatív módszerekkel tartottuk a támogatottakat mind a lakhatási, mind a képzési pillérben.

Kérjük a lakosságot, akár telefonon, akár személyesen, akár az interaktív szociális térképen, de jelezzék, ha hajléktalan, nehézsorsú személyt észlelnek a környezetükben, egyre hidegebbek lesznek és közös felelősségünk odafigyelni embertársainkra!

 

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account