2020

"Lehetek Én is"

A Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ az EFOP-1.1.4-16-2017-00004 „Lehetek Én is” elnevezésű Elsőként lakhatás program keretében új, innovatív módon támogatja a hajléktalanság peremén vagy nem lakhatás céljára szolgáló épületben élőket. 

efop 1 1 4 16 2017 00004 c fekvo nyomdai page 0001A projekt elmúlt 8 hónapjában összesen 13 személy részére biztosítottunk komfortos, emberhez méltó lakhatást. A lakhatás mellett a téli időszakban jövedelemtől függően a rezsit is finanszíroztuk.

Szerencsésnek mondható a projekt, mert Békés város el és befogadó közösség, ezt mutatja a több mint 20 éve a lakókörnyezetbe beolvadó 50 fős hajléktalanok átmeneti szállása, mely 5 különálló családi házas övezetben nyújt biztonságot a társadalom egyik legsérülékenyebb csoportjának. Elmondhatjuk, a projekt létjogosultságát bizonyítja a lakosság fokozott érdeklődése a program felől.

A lakáskeresésére irányuló hirdetéseinkre több érdeklődést regisztráltunk.

Az Interaktív szociális oldalra február 28-ig 7 bejelentés érkezett, ahová jellemzően Békés várostól több száz kilométerre élő aggódó hozzátartozók, barátok, ismerősök jeleztek békési polgárokról, akik bajban lehetnek. A jelzésre azonnal intézkedtünk.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account