2020

Kortárssegítő tábor

Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ, mint az EFOP 3.2.9-16-2016-00026 Még több lehetőséggel projekt kedvezményezettje 2018. június 18  és június 22. között valósította meg Kortárssegítő tábort Békés Dánfokon 15 fiatal részére.

A Kortárssegítő Tábor a program keretében második alkalommal került megrendezésre.

051 600x600

A tanévet követő első vakációs héten önkéntes gyerekek, fiatalok lelkesen „dolgoztak” együtt a meghívott szakemberekkel – pszichológus, mentőtiszt, metálhigenikus szakember, addiktológus, közösségépítő szociális szakember – miközben közös szubkultúrát is építettek.

Örömmel tapasztaljuk, hogy a kortárssegítés célját, mint a közösség- és egészségfejlesztési módszer kialakítása a helyi fiatalok körében, akik a helyi értékrenddel, szokásokkal, kultúrával adaptív identitástudatot legyen képes kialakítani egyre a képzést követően – a fiatalok magukénak vallják. Érzik és megértik, a kortárssegítő a fiatal közösségben árnyalja a világról kialakuló képet, eligazítson és közbenjárjon a problémák megoldásában, elősegítse a pihenést és regenerálódási alternatív lehetőségek információihoz való hozzájutást, referencia és kontrollcsoportként funkcionáljon, fokozza az érzelmi teherbírást és erősítse az identitástudatot.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account