2020

Hajlék A Házban - Már a Csallóközin folynak a munkák!

A Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ 2013. szeptember 24 és 2015. március 23. közötti időszakban valósítja meg a HAJLÉK A HÁZBAN elnevezésű TIOP 3.4.2-11/1-2012-0316 azonosítószámú pályázatát.

A projekt igen látványos beruházásként bizonyítja létjogosultságát, melynek keretén belül az 5 telephelyen működő hajléktalanok átmeneti szállásán teremt emberi körülményeket a társadalom perifériájára kerülő személyek részére.

A felújítás mellett a projekt lehetőséget teremt a változásra való felkészítésre, melyben megelőzhetjük a tartós hajléktalanná válást, elősegíthetjük az öngondoskodára való felkészülést, mindezek mellett olyan korszerű ismereteket sajátíthatnak el mind az ellátottak, mind a szakemberek, melynek keretében képesek lesznek az ingatlanokban a korszerű technológiákat alkalmazni.

A Farkas Gyula u. 3. és a Farkas Gyula u. 5. szám alatti telephelyeket már "birtokba" vehették az ellátottak, ott az eszközbeszerzések is megvalósultak. Jelenleg a Csallóközi u. ½ illetve a Csallóközi u. 34. sz alatti hajléktalanok átmeneti szállásának teljes körű rekonstrukciója történik. A felújítás időszaka alatt a szolgáltatást igénylők pótlólakhatásban részesülnek. Az ingatlanokkal kapcsolatban több szakhatósági vizsgálat, ellenőrzés is történt, melyben megállapításra került a beruházás rendben zajlik.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account