2020

Futottak a nyárba!

Szeretnél egy igazán jó célért küzdeni? Szívesen terelnéd a környezetedben élők figyelmét az egészséges életmódra? Akkor gyere és fuss velünk! –hirdettük idén is mottónkat. Ennek jegyében kerestük meg Békés Járásban működő oktatási intézményeket, a lakosságot, ügyfélkörünket felhívásunkkal, prioritásként kezelve az EFOP 3.2.9. Óvodai és Iskolai szociális tevékenység fejlesztésébe bevont nevelési – oktatási intézményeket.

Intézményünk, mint az - EFOP 3.2.9-16-2016-00026 Még több lehetőséggel elnevezésű projekt kedvezményezettje - fontosnak tartja a gyermekek, fiatalkorúak részére nyújtott prevenciós szolgáltatásokat. A résztvevők kiválasztásában szerepet kapnak a jelzőrendszer tagjai is, a kliensek delegálása során számítunk javaslatukra. Az intézményünkben 2017. július 8-án megrendezésre került a „Fuss a nyárba” szünidőköszöntő futóverseny.

A program célja elsősorban, hogy felhívjuk a gyermekek és a felnőttek figyelmét a rendszeres sportolásra, az egészséges életmód fontosságára. Másodsorban az intézmény, illetve szolgáltatásai közelebb kerülhessenek az ellátási terület lakosaihoz, a potenciális igénybevevőkhöz, a közösségi szociális munka révén. Összesen 145 regisztrált futó vett részt a nap folyamán különböző kategóriákban. A meghirdetett futamok kor és nem szerint különültek el, de ügyességi kategóriákban (roller, ovis moped) is indulhattak a jelentkezők. Nagy népszerűségnek örvendtek a csapatversenyeink, mint a váltófutás és kötélhúzás. A regisztrálók müzli szeletet és gyümölcslevet kapnak.

A jó hangulatú programon részt vett számos települési vezető is, a rendezvényt a város Polgármestere nyitotta meg. A jó időben lezajlott rendezvényről képsorozatot és interjút közöl le a helyi elektronikus média is, és az ingyenes újságban is olvashatunk az eseményről.

Az eredmények kihirdetésén túl, a regisztráció során kiosztott rajtszám tombolaként is funkcionált. A sorsoláson mindenki apró ajándéktárgyat, sporteszközt, játékot, tortát, édességet kapott jutalmul. A „biztos nyerő” tombolatárgyak és a helyezettek részére kiosztható ajándékok megvásárlása kapcsán nagy segítséget jelentett az anyagi támogatás.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account