2020

A házi segítségnyújtásról röviden

Békés Városban – az országos tendenciához hasonlóan – egyre magasabb az idős emberek aránya, lehetne ezt különböző okokkal magyarázni; nekünk azonban az a dolgunk, hogy minél élhetőbb, komfortosabb időskort biztosítsunk a békésieknek.

A Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ az emberközeli, minőségi szolgáltatások nyújtására helyezte a hangsúlyt, tesszük ezt a Házi segítségnyújtás területén is. Házi segítségnyújtás keretein belül mindazt elvégezzünk, ami segít Önnek az otthonában, otthoni környezetében való megmaradásban.

Általános tendencia, hogy akik nem tudják már magukat ellátni, más megoldást nem látva, idősek bentlakásos intézetébe (Békésen köznyelven a Szociális otthon) jelentkeznek. Mi az önálló életvitel fenntartását szeretnénk támogatni. Amíg lehet, mindenki idős napjait saját otthonában tölthesse gondozónőink segítségével.

Segítünk a személyes gondozásokban (gyógyszeradagolás, vérnyomásmérés, vércukormérés, vagy egyszerűen hajmosás, fürdés, ebédeltetés, körömvágás, ha már nehezen megy), ezen túl segítünk a szűk környezetük rendbetételében, így például nehezen végezhető háztartási munkákban is számíthatnak rájuk (pl. mosás, felmosás, stb), vagy ami talán a legtöbb idősnek a legnagyobb segítség lehet, gondozónőink elmennek receptet felíratni, kiváltani a gyógyszereket, vagy éppen bevásárolnak.

És ami ezen túl a legfontosabb, hogy odafigyelünk a lelki rezdüléseikre is, így ha valakinek beszélgetésre van szüksége magányában, tapasztalatunk szerint jól esik, ha számíthat valakire, jó ha, mindennap valaki kinyitja a kiskaput. Érdeklődjön Szolgáltatásunkról munkanapokon a 66/414-840 v. 70/337-1186 telefonszámon vagy személyesen a Jantyik u. 1. sz. (Erzsébet Liget) Csapóné Hrabovszki Ildikónál.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account